Het Statenkwartier verhalen en anekdotes -Wandeling

Charles van Wijck

Charles van Wijck
Arendsoog

Arendsoog
Emma's Hof

Emma's Hof
Eurovisie Songfestival

Eurovisie Songfestival

Het Statenkwartier- verhalen en anekdotes

Schilders, architecten, ballonvaarders, journalisten, politici, leden van het Koninklijk Huis, opmerkelijke gebouwen en kunstwerken. Het Statenkwartier is een dankbare wijk voor verhalen en anekdotes.

Deze wandeling door het Statenkwartier begint bij ‘De Holle Kies’, het beeld van Henri Moore bij het Fotomuseum. Na ‘Waar moesten arbeiders vroeger koffiedrinken en lunchen?’ treffen we Nini Boesman, de Haagse koningin van de ballonvaart, die ooit Godfried Bomans mee in haar mandje nam. En een paar huizen verder zien we de hoge ramen, waarachter Herman van der Weele zijn heidelandschappen met schapen schilderde. En wat te denken van de journalist Van Oss, die verkleed, als zwerver, verslag uitbracht over de Londense sloppenwijken. En die later beroemd zou worden in Amerika. En dan nog Prins Bernhard die niks moest hebben van Greet Hofmans maar, na een bezoek van een wichelroedeloopster, wel zijn manege verplaatste…

Deze wandeling is ontworpen samen met collega-stadsgids Gerard Scholtes. Bij een groot aantal deelnemers, maken we twee groepen met elk een eigen gids en eigen wandeling.


Alarmcel

Alarmcel

Verdere informatie

Ontmoetingsplaats

We spreken af bij de ingang van het Fotomuseum/GEM

Tijdsduur

De wandeling duurt ongeveer anderhalf uur.

Groepsgrootte

Minimaal 5 personen

Prijs

€5,00 euro per persoon

Wij houden van Den Haag en u straks ook!

De fietstochten

De wandeltochten en museum rondleiding